Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 octombrie 2023, 11:00 Diaspora moldovenească views 1534
Termenul de acordare a scutirilor de la plata drepturilor de import pentru cetățenii reveniți din diasporă, extins
17 octombrie 2023, 11:00 Diaspora moldovenească views 1534

Termenul de acordare a scutirilor de la plata drepturilor de import pentru cetățenii reveniți din diasporă, extins

Serviciul Vamal informează că, acordarea scutirii de plata drepturilor de import pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova, conform Legii nr. 248/2022 a fost prelungită pînă la 1 octombrie 2025.

Reamintim că, cetățenilor Republicii Moldova care revin cu traiul în țară li se permite importul bunurilor personale și a unui vehicul, fără achitarea drepturilor de import, cu condiția întrunirii următoarelor condiții:

• deține cetățenia RM;

• a atins vîrsta de 18 ani;

• dispune de permis de ședere permanentă sau provizorie în afara teritoriului RM sau orice alt document emis de autoritățile statului străin care certifică stabilirea cu traiul pe teritoriul respectivului stat și/sau deține dovada achitării taxelor și impozitelor în interesul statului în care s-a aflat;

• în ultimele 48 de luni de la depunerea cererii s-a aflat cumulativ cel puțin 36 de luni în afara teritoriului RM;

• în cazul introducerii unui vehicul supus scutirii, deține permis de conducere, perfectat pe numele său, valabil pentru categoria din care face parte vehiculul;

• a prezentat organului vamal documentele confirmative, inclusiv declarațiile pe proprie răspundere și cererea.

Acordarea scutirii de plata drepturilor de import se aplică persoanelor eligibile doar o singură dată și se interzice comercializarea, gajarea, donația, darea în locațiune, uzufructul, leasingul sau orice altă formă de transmitere în posesie ori folosință a vehiculului importat în temeiul legii menționate, pînă la expirarea termenului de 3 ani de la data efectuării importului.

De la intrarea în vigoare a Legii nr. 248/2022 (01 octombrie 2022), de facilități fiscale și vamale au beneficiat 90 de cetățeni care au revin cu traiul în Republica Moldova.

Informația detaliată cu privire la procedura, actele necesare și modalitatea de depunere a cererii privind acordarea scutirii de la plata drepturilor de import pentru bunurile cetățenilor Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova o puteți consulta la rubrica „Diaspora”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Facilități , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.