Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2013, 11:49 Diaspora moldovenească views 9528
08 iulie 2013, 11:49 Diaspora moldovenească views 9528

"DOR" va aduce copiii moldovenilor de peste hotare acasă


 Foto: diaspora.moldova.org

S-a dat startul primului program din RM destinat copiilor din diasporă. Programul “Dor” va lua forma unei tabere de vară la Vadul-lui-Vodă. Aceasta este destinată adolescenților migranți cu vîrsta cuprinsă între 14 și 16 ani, informează moldova.org.

Ideea proiectului este de a-i aduce în Moldova pe copiii migranților moldoveni pentru a face cunoștință cu tradițiile și specificul național. Un obiectiv aparte este practicarea limbii romîne, pentru cei care nu o cunosc deloc. Proiectul se va desfășura în perioada 20-28 August 2013 în Republica Moldova, cu participarea a 20 de membri ai diasporei din diferite țări și 5 tineri din Republica Moldova.

“În urma vizetelor peste hotare, am constatat că problema copiilor migranților a fost întotdeauna cea mai stringentă. Copii selectaţi vor trece printr-o reapropriere la tot ceea ce este mai frumos în RM. Am decis să lucram cu copiii care se află într-o situație complicată. Cei care în ultimii trei ani nu au fost în Moldova sau care nu au fost deloc. Vrem sa-i ajutăm să se refamiliarizeze, să-i conectăm cu viața actuală din RM, cu tinerii de aici”, a declarat Victor Lutenco, șef Birou Relații cu Diaspora din Moldova.

Cheltuielile de deplasarea în RM sunt acoperite de Biroul pentru Relații cu Diaspora, cu excepția a 100 de euro, contribuția participantului.

Cuvinte cheie:

copii , diaspora , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.