Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iunie 2013, 11:05 Diaspora moldovenească views 9861
21 iunie 2013, 11:05 Diaspora moldovenească views 9861

Europa lovită de caniculă


Foto: rtv.net

După cîteva săptămăni de furtuni, Europa Centrală se topește. In Austria, Germania și Croația temperaturile au urcat spre 40 de grade Celsius.

Insă, în timp ce majoritatea localnicilor suferă de cald, în cîteva regiuni izolate a plouat atît de mult, incît oamenii au fost evacuați. S-a întamplat în centrul Austriei și în sudul Frantei.

La Viena, autoritățile au amenajat o piscină artificială chiar pe malul Dunării, pentru ca oamenii să se poata răcori. Temperaturile au urcat pînă la 38 de grade - greu de îndurat chiar și pentru tineri.

De valul de canicula n-a scapat nici Germania. La Berlin, termometrele au aratat 33 de grade, iar cativa dintre cei care asistau ieri la discursul lui Barack Obama au fost luati cu salvarea.

Căldură mare e și în Balcani. La Belgrad, autoritatile au amplasat puncte de prim-ajutor și au trimis cisterne cu apă ca să le vina în ajutor localnicilor. In Croația, temperaturile n-au mai coborat de cateva zile sub 35 de grade, iar in cateva orase chiar s-au apropiat de 40.

In schimb, sud-vestul Frantei se confrunta cu inundatii. 2.000 de oameni au fost din calea viiturii de pe raul Garonne, care a smuls bucăți din asfaltul de pe strazi. O femeie in varsta a murit luata pe sus de apa, dupa ce coborase din masina.

Iar in centrul Austriei, pitorescul sat Hallstatt - inclus în patrimoniul mondial UNESCO - a fost îngropat de noroi după o ploaie torențială. 30 de persoane au fost evacuate, iar pagubele produse în locuințe și hoteluri depășesc un milion de euro.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

Europa , canicula , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.