Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2013, 12:53 Diaspora moldovenească views 16996
05 iunie 2013, 12:53 Diaspora moldovenească views 16996

O moldoveancă a cîștigat titlul Miss Minnesota Coed 2013


Foto: pentruea.md

Lucia Arseni, o tînără de 21 de ani originară din Republica Moldova a cîștigat titlul de Miss Minnesota Coed 2013 în Statele Unite. Acest titlu nu presupune doar frumusețe, ci și alte acțiuni sociale pe care Lucia le-a înfăptuit. Lucia s-a implicat în activități de voluntariat, în special adresate tinerilor, iar experiența acumulată a ajutat-o semnificativ în cîștigarea titlului, relatează moldova.org.

Acest titlu este marea realizare a Luciei, deschizîndu-i oportunitatea de a concura pentru titlul de Miss American Coed la nivel național, competiție care urmează să se desfășoare în luna noiembrie în Florida. Lucia este invitată la multe evenimente, festivaluri, parade și acțiuni de voluntariat.

Deși a plecat din Moldova în urmă cu 11 ani, Lucia își amintește foarte bine clipele trăite în copilărie pe meleagurile natale.

„Cîteva dintre amintirile mele preferate sînt legate de timpul petrecut alături de bunicii mei la „dacie". Era un loc în care copiii puteau fi copii - mă urcam în pom, mîncam fructe de pe ramuri și stăteam pînă noaptea tîrziu la joacă", își amintește tînăra. Cînd vine vorba despre Moldova, tînăra nu se sfiește să le spună celor necunoscători că țara sa natală are cele mai bune vinuri, precum și cea mai mare pivniță din lume. „Cultura și originea mea sunt parte din mine și nu le-aș ascunde niciodată", spune Lucia.

Acum este studentă la colegiul St. Paul acolo unde se specializează în Business Internațional. Tînăra susține că s-a adaptat destul de rapid vieții din Statele Unite, deși acest proces n-a fost unul lipsit de urcușuri și coborîșuri. „Am fost norocoasă să merg la o școală cu elevi imigranți. Acolo existau programe de învățare a limbii engleze", spune Lucia. Moldoveanca susține că nu i-a fost dificil să-și facă prieteni dat fiind faptul că oamenii din Statele Unite „sînt fascinați de limbi și culturi diferite".

Cuvinte cheie:

Miss , America , moldovenii , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1155 locuitori

Solonceni este un sat şi comună din raionul Rezina, situat pe malul drept al Nistrului. Din componenţa comunei fac parte localităţile Solonceni și Tarasova. Satul Solonceni se află la o distanță de 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1155 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.