Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 mai 2013, 10:52 Diaspora moldovenească views 8824
24 mai 2013, 10:52 Diaspora moldovenească views 8824

Sondaj: Cea mai populară ţară din lume


Foto: gandul.info

Germania este ţara cel mai bine văzută la nivel mondial, potrivit celui mai recent sondaj BBC World Service-Country Ratings Poll, preluat de gandul.info.

Peste 26.000 de persoane din toată lumea au fost rugate să răspundă dacă cele 16 ţări+Uniunea Europeană incluse în sondaj au, după părerea lor, o influenţă în plan mondial "predominant pozitivă" sau "predominant negativă".

59% dintre aceşti respondenţi au apreciat că Germania are un impact pozitiv în lume. De cealaltă parte a sondajului, la categoria "influenţelor negative", cele mai multe voturi au fost acordate Iranului.

În ciuda unor mişcări de protest anti-germane, pe fondul politicilor de austeritate impuse de această ţară în Uniunea Europeană, Germania chiar a crescut ca popularitate în lume, reuşind să înlocuiască Japonia pe prima poziţia a topului BBC. Mai mult, tocmai ţările europene care au avut cel mai mult de suferit de pe urma politicilor de austeritate, cu excepţia Greciei, au evaluat pozitiv Germania. BBC explică aceste voturi pro-germane drept rezultatul eforturilor diplomatice ale Berlinului sau al comerţului.

De menţionat că Japonia nu doar că nu mai ocupă primul loc ca popularitate, dar nu se mai află nici în top 3, Ţara Soarelui Răsare ajungînd pe locul al patrulea, după Canada.

O altă ţară europeană care a crescut în acest clasament este Marea Britanie - un posibil efect al Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

SUA sînt pe poziţia a opta, sub Uniunea Europeană şi Brazilia, dar peste China.

Două ţări care au scăzut puternic, însă, sînt China şi India, prima dintre ele ajungînd la cel mai scăzut nivel al popularităţii de la începerea acestui sondaj, în 2005.

Israel, Coreea de Nord şi Pakistan sînt, alături de Iran, cele mai puţin apreciate ţări din clasament, notează sursa.

Cuvinte cheie:

lume , sondaj , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.