Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 mai 2013, 11:29 Diaspora moldovenească views 9723
20 mai 2013, 11:29 Diaspora moldovenească views 9723

O moldoveancă și-a finanțat teza de doctor la Strasbourg prin apel la donații


Foto: unimedia.info

O tînăra doctorandă din Republica Moldova și-a finanțat teza la Strasbourg prin apel la donații (crowdfunding), informează UNIMEDIA cu referire la publicația franceză Le Figaro.

Olga Țurcan, doctoranda la Strasbourg, a colectat 6800 de dolari în două luni prin serviciul de „crowdfunding”, o nouă metodă de finanțare prin internet.

Pînă în prezent, tînăra de 32 de ani îmbina studiile și locuri de muncă temporare. Acum, Olga se poate consacra pe deplin cercetărilor sale despre limba franceză și francofonia în Republica Moldova.

Ea a lansat campania de colectare de fonduri în luna aprilie prin intermediul unei pagini electronice specializată în crowdfunding, pe care a postat un clip video în care își explică problema.

Printre persoane care i-au transferat banii se numără studenți, rude, moldoveni care locuiesc în Franța, dar și pensionari francezi care au vizitat vreodată Chișinăul. Cercetătoarea a fost impresionată de succesul demersului său. Ea intenționează să-i mulțumească pe toți 130 de donatori trimițîndu-le cărți poștale sau ciocolată produse în Moldova.

 

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

moldovenii , studii , donatie , Strasbourg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.