Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2013, 11:46 Diaspora moldovenească views 12133
26 martie 2013, 11:46 Diaspora moldovenească views 12133

Un moldovean face legea în Florida

Un moldovean, fost militar, originar din comuna suceveană Marginea, trăieşte visul american! Traian Breabăn (46 de ani) a emigrat în SUA în 1997 şi, după ce a absolvit Academia de Poliţie, a obţinut postul de detectiv la Broward Sheriff’s Office County, Florida, relatează libertatea.ro.

Suceveanul vine în vizită acasă în fiecare an, însă, în ultima perioadă, acesta a ajuns pe meleagurile natale şi în calitate oficială de reprezentant al Broward Sheriff’s Office, la schimburile de experienţă cu poliţiştii din nordul Moldovei.

Militarul a emigrat în Statele Unite în 1997, iar un an mai tîrziu s-a stabilit în Florida, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Cari.

Circa trei ani a fost bodyguard şi a asigurat protecţia chiar şi mai multor vedete de la Hollywood, pînă în 2003, cînd a absolvit Academia de Poliţie din Miami. După studii, a obţinut postul de detectiv în Broward County şi, susţine acesta, deşi e meserie cu multe riscuri, nu ar concepe să facă altceva.

“Munca de detectiv este destul de dificilă, ai de-a face cu tot felul de oameni certaţi cu legea, de la hoţi sau spărgători de bănci pînă la traficanţi de droguri, dar îmi place meseria mea şi nu mi-aş dori să fac altceva”.

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , munca , America

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.