Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 ianuarie 2015, 11:27 Diaspora moldovenească views 17070
11 ianuarie 2015, 11:27 Diaspora moldovenească views 17070

Moldoveanul care a cucerit cel mai înalt vîrf din Mexic

Alexandru Romanciuc are 28 de ani și este primul moldovean care a cucerit cel mai înalt vîrf din Mexic și al treilea cel mai înalt vîrf din America de Nord, Pico de Orizaba, relatează protv.md.

Pasiunea pentru munți s-a născut după ce a fost în Ucraina în anul 2008. Atunci a urcat pentru prima dată pe cel mai înalt vîrf din regiune, Muntele Goverla. A revenit mai tîrziu și l-a încercat în condiții mai severe de iarnă, după care a mai urcat pe acest munte în primăvara anului 2009.

În 2009 Alexandru a plecat din Moldova și s-a stabilit în Canada. Acolo a început să se ocupe serios de alpinism. Deși îi este uneori greu, pasiunea cu care trăiește și urca pe munți îi dă satisfacție, iar cînd ajunge în vîrful muntelui se simte cu adevărat împlinit.   

Unul dintre cele mai memorabile și infricoșătoare incidente prin care a trecut Alexandru a avut loc acum cu un an și jumătate cînd a fost atacat de un urs Grizzly și urmărit  timp de 20 de minute.

Alexandru a petrecut în Mexic două săptămîni și a ajuns pe 3 vîrfuri renumite: Nevado de Toluca (4680m), Iztaccihuatl (5230m) și Pico de Orizaba(5636m).

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (1)
  • #1 Bear Răspunde Citează selecţia
    Красавец, впереди Джамалугма с её 8848 метрами!
    Доставь туда флаг Молдовы, трёхлитровую банку "бакона", кусок брынзы и мамалыги!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.