Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2013, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 13221
06 ianuarie 2013, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 13221

Moldovenii vor munci în Rusia fără permise speciale

Cetăţenii străini, inclusiv moldovenii, nu vor avea nevoie de permise speciale pentru a lucra în Rusia. Postul de radio „Eho Moskvî” relatează că preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat decretul prezidenţial pentru promulgarea Legii cu privire la drepturile migranţilor străini în Rusia, care anterior a fost votată de către Duma Federaţiei Ruse, relatează tv7.md.

De azi înainte nici angajatorii nu vor mai trebui să solicite permisiune ca să atragă muncitori străini. Totuşi, cei care vor insista să obţină permisiune de muncă vor putea solicita actele prin intermediul poştei electronice.

Legea cu privire la drepturile migranţilor străini în Rusia a fost votată de deputaţii ruşi la sfîrşitul lunii decembrie a anului trecut. Potrivit declaraţiilor unor deputaţi moldoveni, în Rusia lucrează în jur de un milion de cetăţeni moldoveni.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.