Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2012, 14:42 Diaspora moldovenească views 8580
08 noiembrie 2012, 14:42 Diaspora moldovenească views 8580

Noi condiţii pentru moldovenii bugetari din afara ţării

Moldovenii care au învăţat peste hotare din contul banilor de la buget nu vor trebui să întoarcă suma cheltuită de stat, dacă se angajează, timp de 6 luni, într-o instituţie publică din R. Moldova, informează trm.md. Iar în cazul în care nu se întorc la muncă în ţară, vor trebui să achite despăgubiri statului.

Modificări în acest sens au fost operate în hotărîrea Guvernului din 2001, privind plasarea în cîmpul muncii a absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt superior şi mediu de specialitate de stat.

Potrivit ministrului de Interne, Dorin Recean, hotărîrea de Guvern prevede recompensarea persoanelor care au fost trimise de către instituţiile Guvernului la învăţătură. De asemenea, el a menţionat că, în cazul în care tinerii angajaţi într-o instituţie publică se transferă într-o altă structură a statului, aceştia nu vor trebui să achite despăgubiri.

 

Cuvinte cheie:

diaspora , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.