Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 februarie 2017, 14:30 Diaspora moldovenească views 4081
Centrele sociale vor participa la un curs diasporal
06 februarie 2017, 14:30 Diaspora moldovenească views 4081

Centrele sociale vor participa la un curs diasporal

Pe 6, 13 și 20 februarie, între orele 11.00-15.00, mai multe centre sociale din regiunea de nord vor participa la un curs de instruire interactiv, în scopul perfecționării meniurilor aplicate în aceste instituții pentru persoane în etate, vulnerabile și cu dizabilități.

Cursul va fi condus de Tamara Schiopu, nutriționist, stabilită și în Marea Britanie de 13 ani, în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub.

Gazda cursului este un centru-participant, centrul Phoenix de la Rășcani pentru copii cu dizabilități, fondat de către Victoria Dunford, originară din Rîșcani, în prezent stabilită și ea în Marea Britanie.

Împreună cu bucătarii și surorile medicale de la centre, autoarea proiectului speră să ajungă la o formulă cost-eficientă și nutritivă a meniurilor, precum și să instruiască personalul relevant în alegerea rețetelor și ajustarea meniurilor în dependență de anotimp și de bugetul alocat.

Proiectul propus urmărește și un scop mai larg, și anume de a distribui cunoștințele și rezultatele acumulate în mass media, cu scopul de a influența și meniurile din instituțiile de stat: scoli, grădinițe, spitaluri, în cadrul normelor și bugetelor stabilite prin lege.

Proiectul „Elaborarea meniurilor alimentare nutritive și cost-eficiente pentru centrele sociale independente din Moldova" a este realizat în cadrul subprogramului Proiecte Inovatoare ale Diasporei.

Diasporas Engagement Hub este un program pus în practică de Biroul Relații cu Diaspora, în parteneriat cu IOM Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC)

Cuvinte cheie:

centru , diaspora , curs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.