Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2016, 15:45 Diaspora moldovenească views 4883
În ajunul «Zilelor Diasporei» șeful BRD demisionează
22 iulie 2016, 15:45 Diaspora moldovenească views 4883

În ajunul «Zilelor Diasporei» șeful BRD demisionează

Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Valeriu Turea și-a anunțat propria demisie.

Acesta a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care ar da de înțeles că nu pleacă din propria voință, relatează NOI.md.

„Dragii mei prieteni, asta a fost să fie. Predăm caftanul și mergem mai departe. Dacă mai era și ziua de mîine, împlineam chiar un an de zile. Dar anume fisura dă farmec coloanei antice grecești. A fost un an, în care am cunoscut oameni de foarte bună calitate, pe care i-am admirat și cu care, constat cu mîndrie, m-am împrietenit. Îi înțeleg perfect și pe cei, pe care i-am dezamăgit și care acum exclamă: „Yes!" Dînșii – pentru că pleacă cineva care nu a vrut să fie așa cum și-au dorit ei să fie, eu – exact din aceleași motive: că am fost așa cum am fost și nu cum și-a dorit cineva. Na, împăcăciune generală. Legăm mai strîns brăcinarii și opincuța și mergem mai departe. Pînă la palatul de cleștar mai este...
Pace, liniște și sănătate tuturor.", a scris Valeriu Turea.

Valeriu Turea activează în această funcție din luna iulie a anului 2015, succedîndu-l pe Victor Lutenco.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

demisie , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.