Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 februarie 2016, 14:55 Diaspora moldovenească views 8962
Moldovenilor li se oferă servicii de integrare în societatea franceză
20 februarie 2016, 14:55 Diaspora moldovenească views 8962

Moldovenilor li se oferă servicii de integrare în societatea franceză

Migranții din Moldova vor avea parte de mai multe servicii de integrare în societatea franceză după ce în orășelul Villeneuve-Saint-Georges din suburbia Parisului a fost lansat un centru specializat.

Astfel, „NEXUS Paris" reprezintă o extensiune a rețelei de centre NEXUS, inițiată în Republica Moldova de către organizația non-guvernamentală International Agency for Source Country Information (IASCI) din Austria în cadrul proiectului/inițiativei NEXUS Moldova, conform moldova.org.

Acest centru va pune la dispoziția comunității de migranți patru tipuri de servicii: Cursuri de limbă franceză; Consultație juridică; Orientare pentru tineri; și Consiliere pentru angajarea în câmpul muncii.

„Aceste servicii, oferite în mod gratuit clienților-migranți, vor favoriza o adaptare eficientă la specificul țării de destinație, prin cunoașterea limbii vorbite în țara de destinație, orientarea adecvată prin sistemul administrației publice, ghidarea tinerilor aflați în plin proces educativ și consilierea pentru o încadrare profesională de succes", susțin liderii proiectului.

De menționat că acum, moldovenii aflați peste hotare pot adresa întrebări către Centrul NEXUS Moldova Virtual, la www.nexusnet.md, sau pot vizita unul din centrele NEXUS din Chișinău, Cahul, Edineț și Ungheni.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Franta , integrare , societate , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
411 locuitori

Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.