Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 august 2015, 15:19 Diaspora moldovenească views 12882
Moldoveanul care confecționează pălării ciudate în Spania (FOTO)
14 august 2015, 15:19 Diaspora moldovenească views 12882

Moldoveanul care confecționează pălării ciudate în Spania (FOTO)

Vlad Straticiuc, fost profesor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitală, acum este cunoscut în întreaga lume datorită pălăriilor ciudate pe care le confecționează.

Vlad Straticiuc a absolvit Academia în 1997, Facultatea de Arte Plastice, Catedra de Tapiserie, unde a rămas să activeze după absolvire în calitate de profesor la disciplina „Tehnici textile". În 2003, a plecat într-o vacanță în Spania, de unde nu s-a mai întors.

La propunerea designerului de modă Roberto Diz a rămas în Spania, să facă parte din echipa acestuia. Ceasul celebrității a sosit în momentul în care, după confecționarea unei rochii pentru o clientă, aceasta i-a cerut să-i confecționeze și o pălărie. Clienta a rămas mulțumită, astfel încît, în scurt timp, a început să primească comenzi de la prietenele acesteia.

În 2009 a participat la un concurs de pălării, care se desfășura la Ascot, Anglia, în cadrul celor mai celebre curse de cai, „Royal Ascot", unde a cîștigat premiul special. La ceremonia de premiere, pălăria acestuia a fost purtată de actrița britanică Emma Samms.

La scurt timp, în 2012, Vlad și-a prezentat lucrările la Concursul Internațional de Pălării, dedicat jubileului de 60 de ani de la domnie a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, unde iarăși a ieșit învingător.

De curînd, a primit o ofertă din partea unui creator de rochii de mireasă pentru o colaborare. Barcelona Bridal Week este cel mai important eveniment de specialitate din Spania, unde designeri renumiți se adună ca să-și prezinte colecțiile de gală.

„Am participat la acest eveniment la invitația designerului Sabrina Saree, pentru colecția sa de rochii de gală. Tot lucrul a trebuit să fie executat în mai puțin de trei săptămîni, deoarece decizia de a prezenta rochiile cu pălării a fost luată pe ultima sută de metri. Am avut doar două zile pentru a găsi și prezenta idea și apoi am realizat 13 piese pentru colecție – mărturisește Vlad Straticiuc. – Cea mai extravagantă pălărie pe care a confecționat-o pînă acum are o înălțime de 1 metru și 20 de centimetri".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

designer , Spania , diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.