Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2015, 16:22 Diaspora moldovenească views 9092
Vasili Chirtoca susține ideea organizării la Chișinău a unui campionat de fotbal între echipele diasporei moldovenești (Foto, Video)
11 iunie 2015, 16:22 Diaspora moldovenească views 9092

Vasili Chirtoca susține ideea organizării la Chișinău a unui campionat de fotbal între echipele diasporei moldovenești (Foto, Video)

Recent, într-un interviu acordat protalului VIZA.md candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca a susținut ideea organizării la Chișinău a unui Campionat de Fotbal între echipele diasporei moldovenești din toată lumea.

„Eu consider că este o idee minunată. Într-adevăr sînt echipe de-ale noastre în diferite țări. De ce să nu le adunăm aici și să organizăm o mare sărbătoare a fotbalului? Sarcina noastră va fi să organizăm acest campionat, oferindu-le teren, să anunţăm despre desfăşurarea campionatului, să asigurăm prezența spectatorilor la eveniment, să prezentăm acest campionat astfel, încît să consolidăm într-adevăr legăturile cu diaspora. În cadrul acestor turneuri le putem organiza întîlniri şi interviuri cu potențialii angajatori. O idee minunată. O vom pune neapărat în aplicare", a menționat Vasili Chirtoca.

Interviul integral poate fi vizualizat AICI.

Sursa: www.viza.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1736
Populația:
1075 locuitori

Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.