Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 septembrie 2014, 14:16 Diaspora moldovenească views 11244
Сongresul diasporelor moldovenești: nu luăm  bani de la cetățeni pentru serviciile noastre
Foto: kp.md
10 septembrie 2014, 14:16 Diaspora moldovenească views 11244

Сongresul diasporelor moldovenești: nu luăm bani de la cetățeni pentru serviciile noastre

"În ceea ce privește Congresul Diasporelor Moldovenești (CDM) din Rusia, nu luăm absolut nici un ban de la cetățeni pentru serviciile noastre", a declarat şeful Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, răspunzând la întrebarea "Dacă serviciile CDM sînt cu plată, în special, cel de anulare a interdicțieide intrare în Rusia?"

"Sînt o serie de cheltuieli, pe care cetățeanul trebuie să le facă. Să presupunem că pentru adresarea oficială într-o instanţă sau alta este nevoie de o traducere explicită a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova. Federația Rusă nu recunoaște traducerile Notariatului din Republica Moldova. Prin urmare, traducerea trebuie să făcută în Rusia. Vin cetățeni, care au traducerea făcută în Rusia. Noi o acceptăm imediat și dosarul este trimis mai departe. În cazul în care traducerea nu e făcută, cetățeanul va trebui să plătească pentru traducerea notarială a pașaportului. Nu am nimic de a face cu aceastа. După ce este realizată şi vizată notarial dăm traducerea în lucru", a subliniat Alexandr Kalinin.

"În ceea ce privește ridicarea interdicției aplicate deja este vorba de tarife, pe care le au avocații din Moscova și aici, din nou, totul depinde de fiecare caz în parte. Există cazuri cînd este posibil să fie rezolvat gratuit. În unele cazuri vin oameni săraci la noi. Aceste cazuri le preiau sub control personal și achitarea tuturor taxelor respective pe acest caz, le fac, de asemenea, eu personal", a menţionat Kalinin.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , servicii , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1587
Populația:
4661 locuitori

Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.