Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2014, 12:39 Diaspora moldovenească views 9635
Moldovenii din Estonia au discutat cu prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Tallinn
Foto: trm.md
11 aprilie 2014, 12:39 Diaspora moldovenească views 9635

Moldovenii din Estonia au discutat cu prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Tallinn

Perspectivele politice ale Republicii Moldova în contextul crizei din Ucraina, precum şi relaţiile moldo-estoniene au fost abordate în cadrul unei recente întrevederi a reprezentanţilor diasporei moldoveneşti cu prim-vicepreşedintele Parlamentului Estoniei, Laine Randjärv. Întrevedere a fost organizată miercuri, 9 aprilie, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

La respectiva întîlnire au fost abordate și aspectele ce țin de rolul diasporei în procesul de integrare a moldovenilor în societate estonă.

Solicitat de trm.md, Ion Braga, membru de conducere al Asociației „Casa Mare" din Estonia, a comunicat că respectiva întrevedere este o confirmare a susținerii pe care o acordă Tallinn-ul Republicii Moldova în procesul de integrarea europeană.

„Prim-vicepreședintele Parlamentului Estoniei, Laine Randjärv, ne-a organizat o mică excursie prin sălile Legislativului. Am avut ocazia să cunoaștem detalii privind procesul de adoptare a legilor și programul de activitate al deputaților. Laine Randjärv a fost anterior ministru al Culturii și primar al orașului Tartu. Am avut ocazia și anterior să discutăm despre susținerea diasporei moldovenești" a menționat pentru trm.md Ion Braga.

E de menționat că inițiativa acestei întîlniri a venit din partea Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Estonia , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.