Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 martie 2014, 10:40 Diaspora moldovenească views 10752
„Povestea Mărţişorului” la Bruxelles
Foto: trm.md
04 martie 2014, 10:40 Diaspora moldovenească views 10752

„Povestea Mărţişorului” la Bruxelles

În prima zi de primăvară, Ambasada Republicii Moldova la Bruxelles a fost gazda unui eveniment cu genericul „Povestea Mărţişorului".

Astfel, organizatorii, Ambasadele Republicii Moldova şi Bulgariei, și-au dorit să perpetueze tradiţia şnurului alb-roşu purtător de noroc, comună României, Republicii Moldova, Bulgariei, Serbiei și Macedoniei.

Invitata evenimentului, Doina Isfanoni, cercetător-etnolog la Muzeul Național al Satului „Dmitrie Gusti", a povestit publicului despre semnificaţia şi tradiţiile de Mărţişor din zona balcanică.

Publicul prezent a asistat la un program multicultural oferit de dansatori bulgari, membri ai Asociaţiei „Orpheus" și a primit în dar mărţişoare împletite cu multă măiestrie de copiii din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Povestea europeană a Mărţişorului la Bruxelles vine în sprijinul demersului Republicii Moldova și al României ca această străveche tradiţie să fie inclusă în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Martisor , tradiții , moldovenii , UNESCO , Belgia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.