Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 noiembrie 2013, 12:20 Natura şi turismul views 11943
12 noiembrie 2013, 12:20 Natura şi turismul views 11943

Fauna parcului din satul Ţaul reînvie


Foto: trm.md

14 fazani, o căprioară şi un păun au completat în aceste zile fauna parcului de pe teritoriul Conacului Pommer din satul Ţaul, raionul Donduşeni. Administraţia localităţii şi-a propus reînfiinţarea acestei grădini zoologice odată cu restaurarea conacului, relatează trm.md.

Rezervaţia turistică de la Ţaul a fost lăsată de izbeliște mai bine de 20 de ani. Totul în jur se distrugea. Şi fauna parcului dendrologic a devenit săracă, formată doar din păsări călătoare. Cele mai multe cuiburi le făceau cocostîrcii care plecau toamna şi lăsau pustie pădurea întinsă pe o suprafaţă de peste 46 de hectare. Fazanii au fost aduşi de peste hotare, pentru a oferi o culoare vie rezervaţiei turistice.

„Grădina zoologică a fost frumoasă, dar acum va deveni cu mult mai frumoasă... Am hotărît să construim o căsuţă pentru animale. Am adus fazani, căprioare şi un păun. O să fie aduşi bursuci, lebede, gîşte şi raţe sălbatice", spune primarul de Ţaul, Mitrică Andronii.

Grădina zoologică de la Ţaul a fost înfiinţată odată cu începutul lucrărilor de restaurare a Conacului Pommer. Lucrările de renovare au fost lansate acum două luni. Primăria a obţinut un proiect în valoare de 23 de milioane de lei.

Rezervația Țaul şi Conacul Pommer vor fi înscrise într-un traseu turistic.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

natura , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.