Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 iulie 2013, 16:14 Natura şi turismul views 9224
17 iulie 2013, 16:14 Natura şi turismul views 9224

Patrimoniul cultural al R. Moldova va fi transpus în format electronic


Foto: moldpres.md

Peste 80 % din patrimoniul cultural al Republicii Moldova va fi transpus în format electronic. Pînă în anul 2020, în baza unei agende adoptate de către Guvern, moştenirea culturală a ţării va fi inventariată, documentată şi expertizată, relatează MOLDPRES.

Digitizarea patrimoniului cultural a constituit tema consultărilor interdepartamentale care au avut loc la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC). Participanţii la discuţii au făcut un schimb de opinii asupra legislaţiei în domeniu - Legea cu privire la Registrele publice, resursele informaţionale de stat, metodologiile elaborate de MTIC şi aspectele practice pentru corelarea procesului de digitizare cu Agenda de eTransformare a Guvernării. Totodată, Platforma Tehnologică M-Cloud reprezintă un spaţiu on-line comun pentru mai multe instituţii publice, care facilitează implementarea agendelor digitale în diferite sectoare.

Gheorghe Postică, viceministru al Culturii, susţine că patrimoniul cultural este cel mai vast segment al conţinutului digital naţional al ţării noastre, iar Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor este un potenţial partener pentru digitizarea reuşită a acestuia. „Digitizarea este esenţială pentru a pune patrimoniul cultural al R. Moldova la dispoziţia unui număr cît mai mare de persoane şi pentru a stimula dezvoltarea industriilor creative din ţară”, a specificat viceministrul.

Cuvinte cheie:

turism , natura , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.