Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 octombrie 2023, 13:00 Natura şi turismul views 1751
Sînteți stabilit peste hotare și doriți să trimiți în Moldova colete și bagaje neînsoțite? Ce reguli trebuie să urmați
07 octombrie 2023, 13:00 Natura şi turismul views 1751

Sînteți stabilit peste hotare și doriți să trimiți în Moldova colete și bagaje neînsoțite? Ce reguli trebuie să urmați

În ultima perioadă, potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, se înregistrează tot mai multe cazuri, cînd se încearcă transportarea de loturi comerciale prin intermediul bagajelor neînsoțite. Pentru a evita eventuale incidente la trecerea posturilor vamale, persoanele, care transmit aceeste bunuri trebuie să respecte anumite reguli.

Pentru a nu fi reținute la vamă bunurile trimise de moldovenii stabiliți peste hotare, aceștia trebuie să cunoască anumite prevederi ale legislației în acest sens. La fel, există anumite reguli și pentru cei care transportă acest bagaj neînsoțit.

Este important de știut că organul vamal doar reține aceste mărfuri, nu le confiscă. Reținerea are loc în cazul în care aceste bunuri nu au fost declarate sau au fost tăinuite.

Ar fi oportună prezentarea transportatorului a unei liste cu toate bunurile, pe care i le transmiteți. Dacă mărfurile transmise de dumneavoastră nu au ajus la destinație, sînteți în drept să-i cereți explicații transportatorului.

Dacă acesta motivează lipsa mărfurilor cu faptul că au fost reținute de organul vamal, atunci drept dovadă trebuie să vă prezinte actul eliberat de către organul vamal, care să demonstreze că bunurile se află la depozitele de reținere.

În urma adresării la organul vamal, pe fiecare caz aprte, este eliberată decizia privind achitarea drepturilor de import, neachitarea acestora sau cu privire la returnarea bunurilor, dacă nu sînt prohibite ((arme, droguri, explozive, etc).

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

colete , bagaj , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.