Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 august 2023, 15:00 Natura şi turismul views 796
Rusia își propune să stimuleze turismul
02 august 2023, 15:00 Natura şi turismul views 796

Rusia își propune să stimuleze turismul

Ministerul rus de Externe a adoptat marţi măsuri pentru a facilita călătoriile oamenilor de afaceri şi turiştilor, prin lansarea unui site pentru vize electronice valabile pînă la 16 zile într-o perioadă de 60 de zile.

Opţiunea este disponibilă pentru cetăţenii din 55 de ţări, inclusiv state membre ale Uniunii Europene şi ţări asiatice și costă 52 de dolari, transmite noi.md cu referire la Digi24.ro.

Scopul este de a promova turismul şi o perspectivă mai bună asupra Rusiei. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat viza electronică în 2018, dar planurile au fost întîrziate de pandemia de coronavirus.

Această măsură înseamnă că procedura laborioasă de obţinere a unei vize nu va mai fi necesară pentru mulţi turişti. În locul documentaţiei tipărite, aplicaţia poate fi încărcată online, cu confirmare prin e-mail după ce cererea a fost verificată.

Măsura este în conformitate cu practica din alte ţări.

În Germania, un avertisment de pe site-ul Ministerului de Externe care atrage atenţia asupra călătoriilor în Rusia a rămas în vigoare. Cetăţenii germani şi persoanele cu cetăţenie germano-rusă riscă să fie arestate arbitrar, se arată în textul avertismentului.

De asemenea, raportul notează "atacuri repetate cu drone" în ţară, inclusiv la Moscova, şi avertizează cu privire la posibile atacuri asupra infrastructurii de transport, în special traficul feroviar.

Zborurile directe către Rusia de pe aeroporturile din UE au fost oprite în urma invaziei ruse din Ucraina în februarie anul trecut. Pasagerii aerieni trebuie să facă ocoluri prin Turcia, Armenia sau Georgia. Călătoria terestră prin Finlanda şi Polonia rămîne posibilă.

Călătorii sînt supuşi unor controale stricte la frontieră şi există limite privind transportul de numerar. Cardurile bancare occidentale nu mai funcţionează la bancomatele ruseşti.

De menționat că între Republica Moldova și Federație Rusă funcționează un regim fără de vize.

Totodată, informații exhaustive despre vize pot fi găsite pe viza.md

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.