Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 iunie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 1260
Avertizare de caniculă în Moldova - recomandările salvatorilor
23 iunie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 1260

Avertizare de caniculă în Moldova - recomandările salvatorilor

Insectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni în contextul caniculei anunțătă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul de timp 23 – 24 iunie 2023, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33…+34 ºC.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, evitînd utilizarea focului pe suprafețe deschise, în special, în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement.

Totodată, oamenii sînt rugați să evite alimentarea tehnicii agricole cu carburanți și lubrifianți în preajma lanurilor cu cereale, în vederea prevenirii unor incendii de proporții, transmite Noi.md.

De asemenea, cetățenii sînt îndemnați să evite fumatul în apropierea punctele de recoltare și depozitare a cerealelor. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scînteie poate produce incendii pe arii extinse. Mai mult, pompierii recomandă oamenilor să se hidrateze corespunzător și să evite ieșirile în stradă la orele amiezii. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

canicula , salvatori , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.