Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 august 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2049
Monitorul Oficial a publicat Regulamentul Rezervației „Prutul de Jos
20 august 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2049

Monitorul Oficial a publicat Regulamentul Rezervației „Prutul de Jos"

Regulamentul de funcționare a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" a fost publicat astăzi de Monitorul Oficial, intrînd astfel în vigoare.

Acesta prevede repartiția teritorială a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" în concordanță cu statutul juridic al terenurilor; zonarea internă a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" şi Harta Rezervației biosferei „Prutul de Jos".

Finanțarea activității Rezervației biosferei „Prutul de Jos" se va efectua în limitele bugetului de stat și alte surse neinterzise de legislație.

Rezervația a fost inclusă în anul 2018 în Rețeaua Mondială UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a Rezervațiilor Biosferei, recunoscută prin Programul „Omul și Biosfera" (MaB). Rezervația, conform cerințelor Programului UNESCO, are drept obiectiv conservarea elementelor și a formațiunilor fizico-geografice, a speciilor de plante și de animale de importanță națională și intern.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

rezervaţie , regulament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
371 locuitori

Brînzeni este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Glodeni şi la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Satul Brînzeni a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.