Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 mai 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2688
Au mers pe jos 103 km: R. Moldova, inclusă în Cartea Recordurilor Guinness
31 mai 2021, 12:00 Natura şi turismul views 2688

Au mers pe jos 103 km: R. Moldova, inclusă în Cartea Recordurilor Guinness

Peste 100 de kilometri pe jos în 24 de ore. Ghidul şi sportivul Fiodor Evstigneev a organizat inedita excursie pe traseul Comrat - Cimișlia - Hîncești - Chișinău cu scopul de a include Moldova în Cartea Recordurilor Guinness.

Până în prezent, acest record pentru cea mai lungă excursie fără mașină este național și va deveni mondial mai târziu, după verificarea documentelor, și în termen de șase luni va fi inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Excursia a început la ora 5 dimineața pe 29 mai, la Comrat, și s-a încheiat la ora 5 dimineața, pe 30 mai, la Chișinău. La eveniment au participat șase persoane, care au mers pe traseul: Comrat, Cimișlia, Hîncești și Chișinău. Pe tot parcursul călătoriei, participanții s-au oprit la obiectivele turistice pentru a-și învăța istoria și a se relaxa.

Participanții la excursie au petrecut 24 de ore fără somn. La cursă au fost invitați câțiva experți din industria turismului, care au înregistrat rezultatul pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Tinerii nu se opresc aici și planifică să ducă din nou R. Moldova în Cartea Recordurilor Guiness, lucru ce va spori interesul pentru țara noastră și va contribui la dezvoltarea turismului.

La stabilirea acestui record, participanții au fost ajutați de National Records Agency (Agenția Națională de Înregistrări), care stabilește toate recordurile din Moldova și întocmește toată documentația necesară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

record , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.