Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 3432
România menţine Republica Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat
06 martie 2021, 12:00 Natura şi turismul views 3432

România menţine Republica Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

România menţine Republica Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, moldovenii cu cetăţenie română vor fi obligaţi să stea 14 zile în carantină dacă merg în ţara vecină, iar ceilalţi nu au voie în continuare să intre în România.

Lista ţărilor din "zona galbenă" a fost actualizată vineri seara de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Bucureşti, în baza incidenţei cazurilor de COVID-19 la 100 de mii de locuitori şi include 52 de state. Printre acestea se numără Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie, unde sunt comunităţi numeroase de români, precum şi Statele Unite, Israel şi Bulgaria.

Turcia şi Grecia nu figurează în lista galbenă a României, la fel ca şi Canada, iar Germania rămâne în zona verde. Documentul nu precizează data la care intră în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic înalt, însă, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla luni, 8 martie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Romania , turism , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.