Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 octombrie 2012, 10:20 Natura şi turismul views 4383
21 octombrie 2012, 10:20 Natura şi turismul views 4383

La 27 octombrie în Moldova se va desfăşura Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului

La 27 octombrie 2012, în toate raioanele din ţară se va desfăşura Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului. În acest an, autorităţile publice centrale şi locale vor asigura plantarea a peste 27 mii de arbori în municipiul Chișinău şi peste 363 mii - în localităţile ţării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Mediului, de asemenea, se preconizează crearea culturilor silvice în fondul forestier pe o suprafaţă de 775 ha, precum şi ajutorarea regenerării naturale a pădurii pe o suprafaţă de 242 ha în întreprinderile pentru silvicultură. Totodată, se prevede extinderea suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pe o suprafaţă de 43 de hectare.

Tradiţional, deja de aproape două decenii, în fiecare an, se organizează ample activităţi de salubrizare şi de amenajare a localităţilor. Din anul 1995, în conformitate cu un decret prezidenţial, bilunarul de salubrizare a fost suplinit cu acţiunea de extindere a spaţiilor verzi "Un arbore pentru dăinuirea noastră", ce se desfăşura în prima sîmbătă a lunii aprilie. Însă, în virtutea condiţiilor climaterice complicate, procentul de înrădăcinare a puieţilor plantaţi era destul de mic şi randamentul acţiunii nu era cel scontat.

Astfel, cu începere din 2011, autorităţile au decis ca aceste activităţi să fie transferate în ultima sîmbătă a lunii octombrie, astfel încît datorită faptului că perioada agrotehnică de toamnă este mai lungă decît cea de primăvară, se asigură o reuşită sporită a înrădăcinării copacilor, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.