Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 august 2012, 15:58 Natura şi turismul views 11763
21 august 2012, 15:58 Natura şi turismul views 11763

Situația seismică din lume în ultimile decenii a fost stabilă

Situația seismică din lume a rămas stabilă, numărul de cutremure puternice cu magnitudinea mai mare de 9 grade nu a crescut în ultimele decenii, a declarat secretarul general al Asociației Internaționale de Seismologie și Fizica Pămîntului, Peter Suhadolk, citat de agenția de știri Novosti-Moldova.

"Din punct de vedere al statisticilor, am remarcat faptul că, în ultimii 40 de ani ... activitatea (în medie), rămîne la același nivel. Potrivit observațiilor noastre, este stabilă", - a declarat P. Suhadolk la o masă rotundă dedicată celei de-a 33 Adunări Generale a Comisiei Europene de Seismologie, care are loc la Moscova.

"Acum, toată atenția noastră este axată pe modul de a preveni cutremure în zonele populate", - a declarat secretarul general.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.