Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2012, 11:23 Natura şi turismul views 9712
18 mai 2012, 11:23 Natura şi turismul views 9712

Potopul biblic a fost provocat de Marea Neagră

O echipă de experţi ucraineni, care în cîteva zile vor porni într-o expediţie denumită „Ţărmul zeilor”, speră să găsească dovezi ce ar putea să confirme ipoteza că potopul evocat de Biblie s-a produs nemijlocit în Marea Neagră, relatează news.zn.ua.

Expediţia arheologico-subacvatică, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, este prevăzută pentru 21-26 mai, urmînd să exploreze platoul Mării Negre la o adîncime între 20 şi 100 de metri cu ajutorul unei sonde, cu dirijare de la distanţă, „Sofocle-1”, echipată cu un sonar radar.

Expediţia va încerca să verifice ipoteza avansată că inundaţiile catastrofale evocate în Biblie au fost provocate de Marea Neagră sau de apele mediteranene ori de apele Mării Caspice.

La ora actuală oamenii de ştiinţă din Ucraina au suficiente motive să creadă că platoul Mării Negre a fost locuit încă din epoca de piatră, iar apoi a fost acoperit de apă.

Între altele, cercetătorii ucraineni speră să găsească dovezi care să-i ajute în stabilirea cu mai multă exactitate a periodei în care s-a produs potopul universal. În prezent, unii oameni de ştiinţă consideră că dezastrul a avut loc în Marea Neagră acum 7.000-8.000 de ani, în schimb alţi apreciază că acesta s-a produs cu 14.000-17.000 de ani în urmă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.