Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 august 2017, 15:05 Natura şi turismul views 4019
În Moldova vor fi resimţite cel mai puternic efectele schimbărilor climatice
30 august 2017, 15:05 Natura şi turismul views 4019

În Moldova vor fi resimţite cel mai puternic efectele schimbărilor climatice

Liderii a 150 de naţiuni şi reprezentanţi din aproximativ 200 de ţări s-au întîlnit recent pentru a încerca să creeze un plan de salvare a umanităţii de la o catastrofă provocată de schimbările climatice. În prezent, experţii au realizat o hartă în care sînt vizate ţările în care vor fi resimţite cel mai puternic efectele schimbărilor climatice.

Specialiştii din cadrul Eco Experts au realizat un infografic bazîndu-se pe informaţiile prezentate de Notre Dame Global Adaptation (ND-Gain) privind ţările care se vor adapta schimbărilor climatice, dar şi cele care vor resimţi cel mai puternic efectele, scrie descopera.

Ţările dezvoltate deţin o infrastructură stabilă prin intermediul căreia organizaţiile se pot adapta mult mai uşor încălzirii globale. Harta de mai jos reflectă modul în care guvernele din ţările marcate vor reuşi să se adapteze schimbărilor. Pe hartă Moldova este marcată cu portocaliu, ceea ce înseamnă că se află într-o zonă critică. Iată în ce situaţie se află şi alte ţări din Europa şi de pe întreaga planetă.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Moldova , clima , schimbări

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
4090 locuitori

Răuţel este un sat şi comună din raionul Făleşti. Răuţel este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4090 de oameni. Satul Răuțel a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.