Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 august 2017, 17:00 Natura şi turismul views 3712
Vînatul, interzis la mai multe specii de animale şi păsări
11 august 2017, 17:00 Natura şi turismul views 3712

Vînatul, interzis la mai multe specii de animale şi păsări

La mai multe specii de animale şi păsări este interzis vînatul pe întreg sezonul 2017-2018. Guvernul a aprobat un proiect de hotărîre în acest sens.

Astfel, este interzis vînatul cerbilor, muflonilor, căprioarelor, bursucilor, potîrnichilor, porumbeilor de scorbură, și altele, precum și la toate speciile de păsări răpitoare în fondul ariilor naturale protejate de stat, din motivul densităţii insuficiente a populaţiilor acestor specii.

„Propunerile privind limitele de recoltare şi termenele de vînătoare au fost coordonate în scris cu Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, fiind ştiinţific argumentate şi acceptabile din punct de vedere al condiţiilor şi limitelor de recoltare a vînatului", a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca.

De asemenea, se modifică termenele de vînătoare pentru sezonul 2017-2018 la următoarele specii de vînat: mistreţi, vulpi, şacali, iepuri de cîmp, porumbei, prepeliţe, fazani, gîşte, raţe.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , pasari , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.