Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 aprilie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 4667
Temperaturile vor coborî pînă la – 6 grade
20 aprilie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 4667

Temperaturile vor coborî pînă la – 6 grade

Meteorologii susțin că pe 22 aprilie temperaturile vor coborî pînă la – 5 grade Celsius în aer și pînă la – 6 grade Celsius la suprafața solului.

Tatiana Mironova, șeful Centrului Monitoring Agrometeorologic, a spus că în prezent în mare parte ninge doar în raioanele centrale, iar la sud și nord plouă sau plouă cu fulgi.

„Sigur că aceasta va avea un impact negativ asupra culturilor, mai ales asupra culturilor horticole pentru că ele masiv au început să înflorească – caisele, piersicii și cireșele. Înainte în aprilie a mai căzut zăpadă. Dar ideea e că la noi pomii au înflorit cu două săptămîni mai devreme. S-a început vegetația mai devreme, dacă se începea vegetația mai tîrziu atunci și riscurile erau să fie mai mici", a explicat Mironova pentru Agrobiznes.

Totuși, aceasta a spus că cele mai mari pagube ar putea să se întîmple pe 22 aprilie, cînd, conform prognozelor, vom avea temperaturi de pînă la – 5 grade Celsius.

Mironova a mai spus că de pe data de 15 aprilie pînă pe data de 27 aprilie este cea mai tîrzie perioadă cînd se așterne zăpada în Moldova. Iar ultima dată cînd a avut loc un astfel de fenomen s-a întîmplat pe 3 aprilie 1963.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ger , vremea , temperatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.