Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 februarie 2012, 14:52 Natura şi turismul views 3627
08 februarie 2012, 14:52 Natura şi turismul views 3627

Navigaţia pe Dunăre este dereglată serios din cauza gerului în Europa

Navigaţia pe Dunăre este dereglată serios din cauza gerului, care a blocat cu gheaţă cea mai mare parte a albiei celui de-al doilea mai mare fluviu din Europa, comunică agenţia France Press.

Potrivit datelor Ministerului Transporturilor al Austriei, acolo sînt închise, în particular, ecluzele pe Dunăre în zona frontierei cu Germania, în comuna Asbach Markt, în comuna Ottensheim (landul federal Austria Superioară) şi în comuna Wallsee-Sindelburg (Austria Inferioară).

În Ungaria din cauza învelişului de gheaţă este imposiilă funcţionarea porturilor dunărene în oraşele Baya din sudul ţării şi Győr – în nord-vest.

Intemperiile au creat probleme serioase pentru navigaţie în Serbia – acolo navigaţia pe rîu este suspendată de la localitatea Kostolac pînă la frontiera cu România. În acest mod, pe sectorul sîrb navigaţia pe Dunăre este suspendată pe lungimea de 170 kilometri.

În Bulgaria gerul a dus la dereglări serioase ale navigaţiei pe lungimea de 200 kilometri, între oraşele Nikopol şi Silistra.

În România vecină, după cum a relatat pentru agenţie şeful judeţului Tulcea Vasile Gudu, navigaţia s-a suspendat provizoriu de la Gura Braţului Chilia, unde trece frontiera cu Ucraina, pînă la oraşul Sfîntu-Gheorghe.

Din cauza frigului nemaivăzut într-un şir de ţări ale Europei de Est, inclusiv în Bulgaria şi Serbia, sînt suspendate orele în şcoli. Din cauza hipotermiei şi a altor neplăceri legate de vremea rece în Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România au decedat cîteva persoane.

 

Sursa:  newsmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.