Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 august 2016, 14:15 Natura şi turismul views 5299
Chișinăul va găzdui festivalul „Turism și Strategie”
30 august 2016, 14:15 Natura şi turismul views 5299

Chișinăul va găzdui festivalul „Turism și Strategie”

În anul 2017, Chișinăul va fi gazda festivalului european „Turism și Strategie".

În acest sens a fost semnat un acord de parteneriat între primarii orașelor Chișinău și Rueil-Malmaison din Franța, zilele trecute, informează NOI.md.

Astfel, în perioada 31 mai – 3 iunie 2017, capitala Moldovei va găzdui cea de-a treia ediție a festivalului european „Turism și Strategie". Evenimentul turistic de talie europeană va avea loc în premieră în țara noastră.

„La edițiile anterioare am fost plăcut surprinși de delegația Republicii Moldova, care a reprezentat țara voastră la cel mai înalt nivel. De aceea ni s-a părut interesantă ideea de a veni aici, la Chișinău, ca să desfășurăm o astfel de competiție turistică, într-o țară care nu este parte a Uniunii Europene. Am analizat cele mai bune locuri pentru organizarea festivalului și considerăm că Parcul Catedralei este perfect pentru o asemenea sărbătoare", a declarat primarul orașului Rueil-Malmaison, Patrick Ollier.

Conceptul festivalului constă în prezentarea strategiilor de promovare a turismului, în cadrul unei competiții dintre orașele europene participante, cu scopul de a intensifica comunicarea și schimbul de experiență între diferite orașe. În cadrul evenimentului vor avea loc forumuri de discuții cu spicheri locali și internaționali, experți în turism și, tot aici, fiecare țară își va putea prezenta oferta turistică.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

turism , Festival , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.