Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 iulie 2016, 14:15 Natura şi turismul views 5144
Unde poţi să mergi în vacanţă fără teama unui atentat terrorist
06 iulie 2016, 14:15 Natura şi turismul views 5144

Unde poţi să mergi în vacanţă fără teama unui atentat terrorist

Cunoscută pentru numeroasele sale mînăstiri, construite în jurul secolului al XV-lea, Moldova este recomandată de jurnaliştii englezi ca fiind o destinaţie de pus pe lista ţărilor de vizitat.

Alegerea unei destinaţii de vacanţă a devenit din ce in ce mai dificilă din cauza ultimelor evenimente care au crescut gradul de terorism în mai multe ţări. Jurnaliştii publicaţiei „Daily Mail" promovează într-un articol cele mai sigure şi interesante destinaţii turistice, printre care şi Republica Moldova.

După atacul terorist din Turcia, tot mai mulţi turişti s-au reorientat cu privire la alegerea destinaţiilor de vacanţă. Şapte ţări din Europa sînt clasificate cu "risc ridicat" de atac terorist, inclusiv Belgia, Germania, Franţa, Spania, Turcia sau Rusia, conform datelor Biroului de Externe al Regatului Unit, prin intermediul Foreign and Commonwealth Office (FCO). Guvernul britanic a catalogat nivelul de risc al Regatului Unit ca fiind "sever", ceea ce înseamnă că un atac asupra Marii Britanii este "foarte probabil", scrie Daily Mail. De asemenea, un risc ridicat îl au şi alte ţări, printre care Italia, Grecia şi Austria.

Cu toate acestea, în întreaga lume există numeroase locaţii, mai puţin cunoscute, care sînt sigure pentru a petrece cîteva zile de relaxare. Daily Mail promovează aceste locuri, recomandîndu-le pentru includerea pe lista destinaţiilor sigure de vacanţă.

„Membră al fostei Republici Sovietice, Moldova este o destinaţie care merită să fie vizitată", sînt de părere jurnaliştii englezi. „Cunoscută pentru numeroasele sale mînăstiri construite în jurul secolului al XV-lea, această destinaţie poate deveni interesantă şi pentru iubitorii vinului, prin bogăţia sectorului viticol", adaugă aceştia.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: adevarul.ro

Cuvinte cheie:

turism , terorism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.