Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 septembrie 2014, 12:15 Natura şi turismul views 10045
La Chişinău а fost lansat Ghidul Turistic „Republica Moldova”
Foto: moldpres.md
04 septembrie 2014, 12:15 Natura şi turismul views 10045

La Chişinău а fost lansat Ghidul Turistic „Republica Moldova”

În Cadrul Salonului Internaţional de Carte, care se desfăşoară la Chişinău, la Biblioteca Naţională a fost lansat astăzi volumul „Republica Moldova. Ghid Turistic", informează MOLDPRES.

Ghidul este editat de către Agenţia Informaţională de Stat „MOLDPRES". Ideea şi concepţia lucrării aparţin lui Vlad Darie şi Mihai Potîrniche, iar textul este semnat de Ioan Mînăscurtă.

Volumul a fost prezentat de către scriitorul Ioan Mînăscurtă. El a menţionat între altele că ghidul turistic este o lucrare editată în premieră, care trebuia să apară cu cel puţin 25 de ani în urmă.

„Este o prezentare a Republicii Moldova, cu informaţie despre dezvoltarea economică şi cea culturală a ţării, utilitară oricărui călător intern ori extern", a precizat Ioan Mînăscurtă.

Lucrarea a fost editată în trei limbi: română, engleză şi rusă. În Ghid sînt prezentate locaşurile de cult rupestre, mănăstirile şi cetăţile medievale, monumente ale naturi – rezervaţiile Codrii, Pădurea Domnească, Plaiul Fagului, peştera „E. Racoviţă", defileurile pitoreşti de la Naslavcea, Gordineşti, Feteşti, Soroca, Saharna, dar şi hotelurile şi restaurantele din R. Moldova.

Tot astăzi, la Biblioteca Naţională a fost lansat volumul "Ieşirea din timp", o antologie din creaţia prozatorului Ioan Mînăscurtă.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
660 locuitori

Burghelea este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 660 de oameni. Satul Burghelea a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.