Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7959 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se ameste­ca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.

Ingrediente:

  • 10-12 roşii,
  • ½ lingură unt,
  • 4 linguri smântână,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • ½ pahar porumb fiert sau conservat,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură de  caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri  de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stîrcea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
320 locuitori

Stîrcea este un sat din cadrul oraşului Glodeni, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Glodeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 locuitori. Satul Stîrcea a fost înființat în anul 1901.

Citeşte mai departe