Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2675
REŢETA ZILEI:
01 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2675

REŢETA ZILEI: "Brisole" moldoveneşti

Mod de preparare:

La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se  presără cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 600 g file de vită,
  • 2 linguri ulei sau untură de porc,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • ½ linguri ulei,
  • 1 lingură vin alb sec,
  • 1 linguriţă făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.