Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 1295 Vizualizări

Ambasadorul SUA a pus murături și a făcut plăcinte


Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Dereck J. Hogan, s-a simţit ca un adevărat gospodar moldovean.

A îmbrăcat şorţul şi a făcut plăcinte cu vişine, după o reţeta tradiţională și a pus pepeni la murat. A gustat si din alte bunătăţi şi a rămas impresionat de tradiţiile gastronomice ale Republicii Moldova. Totul în cadrul unei vizite la complexul „Orheiul Vechi", pentru evaluarea rezultatelor investiţiilor guvernului american în această zonă.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, împreună cu asistentul administratorului USAID, Brock Bierman, au fost turişti, pentru o zi, la rezervaţia cultural-naturală „Orheiul Vechi", aflat în lista celor mai vizitate obiective turistice ale Republicii Moldova. Vizita a început cu un master-class de preparare a bucatelor tradiţionale după reţetele transmise din generaţie în generaţie. Oficialii americani au învăţat chiar de la femeile din sat secretele preparării plăcintelor pe vatră.

„Este pentru prima dată pentru mine", a menţionat Excelenţa Sa Dereck J. Hogan.

Şi pentru că toate gospodinele sînt în febra pregătirii conservelor pentru iarnă, oficialii americani le-au ajutat să pregătească cîteva borcane cu castraveţi muraţi. „Aveţi nişte tradiţii minunate, a fost încîntător să particip la procesul de pregătire. Aşteptăm să fie gata şi plăcintele", afirmă ambasadorul SUA în Republica Moldova. „Cred că aceste tradiţii au fost păstrate de sute de ani, de multe generaţii", a spus Brock Bierman, asistentul administratorului USAID.

Începînd cu anul 2012, Guvernul SUA a susţinut dezvoltarea industriei turismului, desfăşurînd activităţi pentru promovarea rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi".

Pînă acum, 27 de pensiuni rurale au beneficiat de granturi, iar asistenţa financiară le-a permis diversificarea serviciilor turistice, astfel încît să se alinieze la standardele occidentale.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Podul Lung

Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Citeşte mai departe