Mergi spre compartimentul: Bucătăria
18 decembrie 2016, 10:40 Băuturi tradiţionale views 5489
Vinul va deveni produs alimentar
18 decembrie 2016, 10:40 Băuturi tradiţionale views 5489

Vinul va deveni produs alimentar

Vinul a fost declarat produs alimentar, iar piaţa de comerţ a acestuia va fi liberalizată, fiind permisă şi publicitatea produselor vitivinicole. Parlamentarii au votat în primă lectură o iniţiativă a deputatului neafiliat Ion Balan.

Autorul proiectului a spus că în ultimii ani populaţia Republicii Moldova consumă mai mult alcool tare, cu concentraţia de peste 40 de grade. Anual se consumă peste 150 de milioane de litri de bere, peste 70 de milioane de litri de băuturi cu concentraţie mare de alcool, iar vin se consumă doar 15 milioane de litri. Potrivit deputatului, în majoritatea cazurilor nu este clar din ce materie primă se produc băuturile alcoolice tari.

„Ne facem a nu vedea că majoritatea acestor băuturi sunt făcute din spirt amestecat cu apă, adus prin contrabandă, iar băuturile tari ajung mai ieftine ca vinul şi, astfel, dăunăm sănătăţii cetăţenilor. A venit timpul să educăm populaţia în ceea ce ţine de consumul vinurilor naturale din struguri. Aceasta va aduce beneficii pentru sănătatea cetăţenilor, dar şi va impulsiona afacerile autohtone", a spus parlamentarul.

Membrii Comisiei drepturile omului au criticat acest proiect de lege, spunînd că, de fapt, liberalizează piaţa de alcool şi va majora şi mai mult volumul de alcool consumat pe cap de locuitor.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

vin , bauturi , produse , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1216 locuitori

Doina este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doina Rumeanţev, Iasnaia Poleana. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1216 oameni. Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.