Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5464 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Varză umplută cu ciuperci

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată. Frunzele se desfac şi între ele se pune în starturi egale umplutura. Se înveleşte varza în tifon, ca să i se dea forma unei căpăţîni, se pune înapoi în apa în care a fiert şi se fierbe la foc încet până este gata. Căpăţînă se scoate din tifon, se pune într-o farfurie şi se taie felii. Deasupra se toarnă smîntînă.

Prepararea umpluturii:


Ciupercile se fierb, se taie fidea, se prăjesc cu ceapă. Se fierb crupele de porumb, se amestecă cu ciupercile prăjite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

Ingrediente:

  • 1 căpăţînă de varză,
  • sare,
  • 1 păhar smîntînă,
  • ½ pahar de cașcaval tare.

Pentru umplutură:

  • 6-8 ciuperci shampignions,
  • 2 cepe,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de crupe de porumb sau orez,
  • 2 linguri de unt,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şofranovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Citeşte mai departe