REŢETA ZILEI: Iepure de casă cu legume şi vin
Mod de preparare:
Iepurele prelucrat ca în reţeta „Tocană de iepure de casă” se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 1 iepure de casă 1,5 kg,
- 4-5 cepe,
- 2 morcovi,
- 3 linguri untură,
- 1 lingură zahăr,
- 1 pahar vin alb sec,
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- De la Chișinău la Himalaya: Steagul XOstudioFLOWERS pe cea mai înaltă trecătoare montană
- De ce statuia lui Ramses atrage atât de multe întrebări? (+Foto)
- 10 recomandări pentru a achiziționa miere autentică și de calitate
- 30 principii de viață ale lui Mahatma Gandhi
- Agricultura organică
- Tolstoi despre viața în oraș
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 3512 locuitori
Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.
Comentarii
(0)