Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11588 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt. 

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:

E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Cuvinte cheie:

post , reteta , bucataria

Comentarii

 (2)
  • #2 liberabit
     ferice de tine ca-ti permite sanatatea sa le maninci, apropo este vreo receta in bucataria moldoveneasca de salata cu fasole, stie cineva
  • #1 victor
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camenca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe