Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12085 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt. 

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:

E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Cuvinte cheie:

post , reteta , bucataria

Comentarii

 (2)
  • #2 liberabit
     ferice de tine ca-ti permite sanatatea sa le maninci, apropo este vreo receta in bucataria moldoveneasca de salata cu fasole, stie cineva
  • #1 victor
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dubăsari

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Citeşte mai departe