Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11769 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite cu roşii

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt. 

Ingrediente:

  • 1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
  • 3 roşii medii coapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Recomandări:

E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

Cuvinte cheie:

post , reteta , bucataria

Comentarii

 (2)
  • #2 liberabit
     ferice de tine ca-ti permite sanatatea sa le maninci, apropo este vreo receta in bucataria moldoveneasca de salata cu fasole, stie cineva
  • #1 victor
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Budăi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Citeşte mai departe