Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9035 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Friptură în ulcele ca la mama acasă

Mod de preparare:

Se pregătesc clătitele, fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.

Ingrediente:

  • 2 ouă,
  • 4 linguri ulei,
  • 300 g fileu de pui,
  • 150 g carne de porc,
  • 3-4 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 8 clătite subţiri.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • 2 ouă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lupa-Recea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Citeşte mai departe