Mergi spre compartimentul: Cultura
27 februarie 2024, 14:00 Cultura views 1114
Festivalul ”Mărțișor 2024” pregătește surprize grandioase pentru spectatorul său
27 februarie 2024, 14:00 Cultura views 1114

Festivalul ”Mărțișor 2024” pregătește surprize grandioase pentru spectatorul său

Ediția din acest an a festivalului internațional de muzică „Mărțișor” vine cu mai multe noutăți, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan în cadrul unei conferințe de presă organizată în această dimineață.

Spectacolele din cadrul festivalului vor ajunge în toate raioanele Republicii Moldova. În luna martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și a Ministerului Culturii vor avea loc 43 de concerte în 43 de sate și orașe, notează Noi.md cu referire la jurnal.

Totodată, publicul va avea parte de peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale și interpreți de valoare din R. Moldova, dar și din România, Italia, Grecia, Franța, Cehia și Germania.

„În programul instituțiilor implicate în organizarea Festivalului avem concerte de muzică clasică, modernă, recitaluri corale și de orgă, spectacole de operă, balet și dans popular. Vor evolua vioriști și pianiști virtuoși, dar și nume sonore ale muzicii lirice, ușoare și populare”, a precizat ministrul.

În premieră, la Arena Chișinău va fi organizat și un spectacol de muzică electronică.

Festivalul va începe tradițional la 1 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu un spectacol de excepție. Tot la Palatul Național festivalul se va încheia cu un concert dedicat împlinirii a 90 de ani de la nașterea dirijorului Serghei Lunchevici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , Martisor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
4106 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ialoveni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4106 oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.