Mergi spre compartimentul: Cultura
21 decembrie 2016, 16:25 Cultura views 4011
Laureații premiilor anuale ale Ministerului Culturii
21 decembrie 2016, 16:25 Cultura views 4011

Laureații premiilor anuale ale Ministerului Culturii

Ministerul Culturii și-a desemnat laureații premiilor anuale, acordate pentru cele mai reprezentative creații în domeniile literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, cinematografiei, artelor plastice, biblioteconomiei, restaurării, conservării patrimoniului cultural și al muzeografiei, dar și al managementului în domeniul culturii în anul 2016.

Astfel, premiul „Valeriu Cupcea" în domeniul artei teatrale i-a fost acordat actorului și regizorului Teatrului Național „Mihai Eminescu" Alexandru Cozub, pentru montarea scenică a piesei „Casa mare" de Ion Druță. La fel, de acest premiu s-a învrednicit și regizorul, directorul Teatrului „De pe strada Trandafirilor", Iurie Harmelin.

Premiul „Constantin Stere" în domeniul literaturii a ajuns la scriitorul Mihai Cimpoi și poetul Iulian Filip. Dirijorul Orchestrei de muzică populară „Folclor", Petre Neamțu, și instrumentistul Alex Calancea au obținut premiul „Gavriil Muzicescu".

Elena Karacențeva, pentru realizările din domeniul artelor grafice, a obținut premiul „Mihai Grecu". Regizorul Valeriu Jereghi s-a învrednicit de premiul „Emil Loteanu" pentru întreaga activitate artistică și crearea Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Premiul „Petru Leonardi" în domeniul coregrafiei (balet) a fost acordat prim-balerinei Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", Anastasia Homițcaia.

Premii naționale au primit și alte persoane și instituții care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , premiu , Ministerul Culturii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.