Mergi spre compartimentul: Cultura
14 iulie 2016, 11:20 Cultura views 3685
Tineri artişti din Ungheni au luat Marele Premiu la un festival internaţional
14 iulie 2016, 11:20 Cultura views 3685

Tineri artişti din Ungheni au luat Marele Premiu la un festival internaţional

Un grup de tineri din oraşul Ungheni, discipoli ai instituţiilor de artă din localitate, au revenit victorioşi de la Festivalul internaţional "Călătorie creativă", desfăşurat recent la Varna (Bulgaria). Artiştii ungheneni au cîştigat Marele Premiu şi locuri de frunte la diferite secţiuni.

Elevii din Ungheni au avut o prestaţie frumoasă, remarcîndu-se printre participanţi din Belarus, Rusia, Georgia ş.a. la probele de muzică instrumentală, interpretare vocală şi dans.

„Este un premiu important pentru noi și o mare bucurie, deoarece copiii chiar au muncit mult. Acum vor avea un motiv în plus să învețe în continuare, să participe și la alte concursuri. Premiul Mare obținut în Bulgaria este un imbold pentru succesele de viitor", a menționat directorul Şcolii de muzică din Ungheni, Tereza Cazacu.

În oraşul Ungheni activează mai multe instituţii de artă, elevii cărora s-au afirmat la numeroase concursuri internaţionale de profil. Bunăoară, peste zece ani consecutiv discipolii Şcolii de pictură din Ungheni participă cu succes la expoziţia-concurs din localitatea înfrăţită Winston-Salem (Carolina de Nord, SUA), iar unele lucrări ale unghenenilor au fost prezentate la o prestigioasă expoziţie de pictură, desfăşurată anual în luna aprilie la Washington.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

premiu , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.