Mergi spre compartimentul: Cultura
17 iunie 2016, 10:30 Cultura views 6147
La Chişinău încep „Nopţile Pianistice”
17 iunie 2016, 10:30 Cultura views 6147

La Chişinău încep „Nopţile Pianistice”

Festivalul „Nopţile Pianistice" revine la Chişinău pentru a XIV-a oară, cu interpretări din repertoriul marilor compozitori precum Scarlatti, Beethoven sau Chopin, dar şi din lucrările muzicienilor din Republica Moldova. Anul acesta publicul este aşteptat la trei concerte.

„Nopțile Pianistice" a debutat pe 16 iunie, cu evoluția Corului Național de Cameră, condus de prim-dirijoarea Ilona Stepan, care a interpretat concertul Mica Misă Solemnă de Gioacchino Rossini.

Festivalul va continua pe 22 iunie cu reprezentația susținută de cunoscutul compozitor Liviu Ştirbu. Deşi muzicianul este cunoscut publicului larg ca autor de muzică ușoară, creația lui Liviu Știrbu cuprinde și un vast repertoriu de muzică academică.

„Nopțile Pianistice" se vor încheia pe 28 iunie, cu un elegant moment muzical oferit de un apreciat pianist și compozitor rus. Recitalul muzicianului va include lucrări de Scarlatti, Beethoven, Chopin, precum și creații și improvizații proprii.

Toate concertele se vor desfășura la Sala cu Orgă, începând cu ora 19:00 și sunt organizate în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chișinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , cultura , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.