Mergi spre compartimentul: Cultura
08 februarie 2016, 10:21 Cultura views 6594
Expoziţia „Reportaj de la Cernobîl” (Foto)
08 februarie 2016, 10:21 Cultura views 6594

Expoziţia „Reportaj de la Cernobîl” (Foto)

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" a fost inaugurată expoziţia „Reportaj de la Cernobâl", consacrată comemorării avariei de la C.A.E. Cernobâl, produsă cu 30 de ani în urmă. La expoziţie au fost vernisate lucrările pictorului şi participantului la lichidarea consecinţelor catastrofei, Serghei Sulin şi ai altor pictori din Republica Moldova.

La ceremonia de deschidere au fost prezenţi viceministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc, reprezentanţii ambasadelor Ucrainei, Rusiei, Belarusului şi Ungariei, studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun" şi oamenii de creaţie din ţara noastră.

Vicepreşedintele asociaţiei obşteşti „Societatea Cernobâl din Moldova", colonelul în rezervă Andrei Vicolaş a menţionat eroismul participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei nucleare şi le-a mulţumit tuturor persoanelor, care şi-au sacrificat sănătatea şi viaţa pentru salvarea omenirii. „Prin eroismul lor ei au salvat vieţile nu doar a concetăţenilor, dar şi populaţia întregii Europe. Sacrificiul lor nu trebuie să fie uitat, ci să fie cunoscut şi ţinut minte de către toţi, în special, de către tânăra generaţie", a specificat Andrei Vocolaş.

Lucrările vor fi expuse la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" până la 21 februarie 2016.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Cernobil , cultura , catastrofe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.