Mergi spre compartimentul: Cultura
15 ianuarie 2016, 14:32 Cultura views 4771
Cine sînt laureații Galei Premiilor Anuale ale Ministerului Culturii
15 ianuarie 2016, 14:32 Cultura views 4771

Cine sînt laureații Galei Premiilor Anuale ale Ministerului Culturii

Și în acest an, Ministerul Culturii a hotărît să-i decoreze pe cei mai reprezentativi oameni de cultură din întreaga țară, organizînd o nouă ediție a Galei Premiilor Anuale. Printre laureații din anul acesta se numără surorile Osoianu, dirijorul Mihail Agafița și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Pentru prima dată, în această ediție se va acorda, pe lîngă celelalte 8 premii deja existente, și Premiul „Alexandru Fedco" – pentru cel mai bun manager în domeniul culturii. Laureatul acestei categorii este Vasile Moroșanu, șeful Secției de cultură, turism şi sport a Consiliului Raional Anenii Noi.

Astfel, premiul „Valeriu Cupcea" în domeniul artei teatrale i se va conferi regizorului Teatrului „Mihai Eminescu" Luminița Țâcu. Premiul „Constantin Stere" în domeniul literaturii ex aequo îl va primi scriitoarea Maria Șleahtițchi. Dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", Mihai Agafița, a fost distins cu premiul „Gavriil Muzicescu" în domeniul muzicii.

În domeniul artelor plastice, pictorul Vladimir Palamarciuc va primi premiul „Mihai Grecu". Andrei Baciu, conducător artistic și coregraf al Ansamblului de Cîntece și Dansuri Populare „Strămoșeasca" din raionul Anenii Noi este laureat al Premiului în domeniul artelor plastice, dansului popular „Spiridon Mocanu".

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a devenit laureat al Premiului în domeniul conservării patrimoniului cultural „Ștefan Ciobanu". Surorile Osoianu, pentru contribuția la documentarea și conservarea patrimoniului cultural imaterial, au fost distinse cu premiul „Isidor Burdin". Premiul „Gheorghe Cincilei" în domeniul promovării imaginii culturale în mass-media va fi înmînat Vetei Ghimpu-Munteanu, redactor-prezentator la Radio Național.

Evaz Tracz, directorul Programului Novateca, și Vera Osoianu, director adjunct în domeniul cercetării și dezvoltării biblioteconomie la Biblioteca Națională a Moldovei sînt laureați ai premiului „Ion Madan".

Festivitatea de premiere a laureaților va avea loc la Palatul Republicii pe 15 ianuarie, începînd cu ora 17.00.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

premiu , cultura , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.